Ung konst på BiblioteksGalleriet

Senast ändrad: 5 Dec, 2017

I höstas efterlyste Båstads kommun kreativa ungdomar för utställning på BiblioteksGalleriet.  Den 16 december är det vernissage på Joel Bengtssons och Ebba Ozolins bild- och fotokonst.

Det var i somras som Kulturavdelningen startade temat ”Ung Konst” vilket resulterade i att man under hösten annonserade efter unga konstnärer mellan 15 – 30 år som ville visa upp sina alster i en ungdomsutställning på Biblioteksgalleriet i Båstad. Cirka 20 unga konstnärer skickade in en ansökan och av dessa ska nu två, Ebba Ozolins och Joel Bengtsson visa sin bild- och fotokonst.

– Vi är så stolta och glada över att kunna visa Ebbas och Joels konst och vi kommer att fortsätta att över tid ge ett urval av dem som har ansökt till temat ”Ung konst” möjligheten att ställa ut i BiblioteksGalleriet,  säger kulturstrateg Helene Steinlein.

Joel Bengtsson bor i Båstad och brinner för fotografi.  Ebba Ozolins, bor i Vallberga och hennes konst föreställer ofta porträtt av musiker, då hon har ett stort musikintresse. Hon beskriver sin konst som detaljerad och influerad av Art Noveau och Alfons Mucha.

Utställningen som varar till den 10 januari, har vernissage den 16 december kl. 11-13