Synd och skam på arkivens dag

Senast ändrad: 2 Nov, 2017

Välkommen till Arkivens dag lördagen den 11 november för att djupdyka i kommunens arkiv och lära dig mer om Synd och skam, som är temat för i år.

Den 11 november är det arkivens dag och du är varmt välkommen till kommunhuset i Båstad mellan kl. 10.00–15.00 för att få lyssna på föredrag, träffa våra engagerade föreningar, lära dig att släktforska, guidas i kommunens arkiv och titta i våra samlingar med skolkataloger och betyg. Traditionsenligt bjuder vi på fika och tipsrunda.

Arrangörer: Båstads kommunarkiv, Föreningen Gamla Båstad, Bjäre Släktring, Östra Karups Minnesvårdsförening, Bjäre Härads Hembygdsförening, Förslöv Socken Förr och Nu.

Program för arkivens dag:

kl. 11.00 | Nytt öppet bildarkiv på webben

Äntligen lanseras kommunens nya bildarkiv på webben och vi visar hur du kan söka bland kommunens och Föreningen Gamla Båstads bilder.

kl. 11.15-12.30 | Föredrag

”Tidsmaskinen – En resa till 80-talets Bjäre”
Olof Nilsson berättar om händelser, personer och kultur på Bjäre under 1987.

”Fattigauktion – Ett skammens skådespel”
Iréne Ebbesson berättar om fattigauktion och fattighjon.

”Traditioner – Om födseln och dopet förr”
Gunnar Nilsson berättar om hur det var med kyrktagning, dopet och okända fäder förr.

Välkommen!