Släktforskningens dag

Senast ändrad: 22 Jan, 2018

Lördagen den 20 januari kl. 12.00 – 16.00 är du varmt välkommen till kommunhuset i Båstad för att djupdyka i kommunens arkiv på Släktforskningens dag.

I år går Släktforskningens dag under temat ”arkiv” och under dagen finns möjlighet för dig att lyssna på föreläsning, träffa våra engagerade föreningar, lära dig att släktforska, guidas i kommunens och Föreningen Gamla Båstads arkiv samt titta i kommunens samlingar med skolkataloger och betyg.

Kl. 13.00 bjuds det dessutom på föreläsning om DNA i släktforskningen med Lena Sohlberg Wagner. Lena kommer att tala om möjligheter med släktforskning med DNA som komplement till övrig släktforskning. Hon kommer att beskriva hur DNA-testning går till, hur resultatet kan se ut och vilken information resultatet kan ge. Efter föreläsningen finns det möjlighet att topsa sig för dem som vill prova på.

Arrangörer: Båstads kommunarkiv, Föreningen Gamla Båstad, Bjäre Släktring och Bjäre Härads Hembygdsförening.

Fri entré och traditionsenligt bjuder vi på fika.

Varmt välkommen!

bastads.kommun@bastad.se