Skolstart – om uppropstider, skolskjuts och busskort

Senast ändrad: 10 Sep, 2018

Sommarlovet närmar sig sitt slut och skolorna rustar för att återigen ta emot alla elever. Grundskolan inklusive förskoleklasserna i Båstads kommun börjar torsdagen den 16 augusti med upprop. Gymnasieskolan börjar måndagen den 20 augusti.

Läs mer om skolstarten och vilka tider som gäller:

Tider för skolskjuts och upprop för skolstart 2018 (PDF).

OBS! Inför skolstarten är det viktigt att hålla sig uppdaterad på UNIKUM för eventuell ytterligare information angående skolskjutsen.

Information om skolkort för skolskjuts ht 2018 och vt 2019

Informationen om skolkorten gäller skolskjutsberättigade elever som åker med Skånetrafiken. Skolkort ska användas på Skånetrafikens bussar av vissa skolskjutsberättigade elever som inte åker kommunens egna skolbussar. Första skoldagen kommer klasslärare/mentor att dela ut skolkort till de som är berättigade till dessa.

Instruktioner och regler kring skolkortet Skånetrafikens Jojo Skola (PDF).

Skolkortet kan spärras och ersättas om det förloras. Anmälan avseende förlust eller skada görs till administratör Carina Eriksson, på telefonnummer 0431- 77 045, som spärrar kortet och tillhandahåller nytt kort mot en avgift som för närvarande är om 50 kr.

Ni är mer än välkomna att höra av er om ni har frågor, antingen till Carina Eriksson eller till mig.

Yasra Delpisheh
Skolexpert/utredare samt Chef för skolskjutsorganisationen