Samlade krafter fixar julbelysning i Båstad

Senast ändrad: 1 Dec, 2017

Genom hårt arbete, kreativa lösningar och idéer samt hjälp från det lokala näringslivet har kommunen en lösning på hur Båstad ska få julstämning till advent.

Båstads kommun kunde igår berätta att Trafikverket inte längre lånar ut sina lyktstolpar för upphängning av julstjärnor utmed Köpmansgatan i Båstad. Beslutet föll inte i god jord hos Båstadborna och det lokala näringslivet som nu tillsamman med kommunen ser till så att Båstad ändå får sin julbelysning.

– Det är med glädje jag kan meddela att Båstads kommun, trots att vi inte kan använda Trafikverkets stolpar, lyckats ordna med julbelysning i Båstad tack vare samlade krafter med näringslivet, säger kommunchef Kristina Geiger.

Istället för julstjärnor i Trafikverkets lyktstolpar sätter kommunen upp belysning i flaggstänger och buskar.

– Där vi kan kommer vi att sätta upp olika belysningar i ett 10-tal flaggstänger och häckar. Vi sätter upp belysning från Öresjön i öster och längs med Köpmansgatan till Prästliden i väster, säger mark- och fritidschef Sven-Inge Granlund.

Läs också pressmeddelandet: Inga julstjärnor utmed Köpmansgatan