Prisutdelning i kommunhuset

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Varje år delas det ut två attraktiva sportutmärkelser på kommunfullmäktige i Båstads kommun. Det ena är Nolatopriset för bästa idrottspresentation och det andra är Ungdomsledarpriset. I år delades priserna ut av kommunstyrelsens ordförande Bo Wendt (BP).

Årets Nolatopris gick till bordtennisspelaren Mathilda Löwgren, Våxtorps BOIS Bordtennis (moderklubb Ängalags Bordtennisklubb).

”Mathilda har med stort engagemang och professionell envishet bemästrat sin svåra skada inom den idrott hon hängivet älskar. Med stor målmedvetenhet, stark vilja och mycket träning har Mathilda kommit tillbaks till toppen av de allra främsta inom sin åldersgrupp. Mathilda har trots sin unga ålder, men tack vare sin underbara inställning till idrotten, under året gjort debut med bravur på den yttersta elitnivån i seriespel i dampingisligan.”

Mathilda Löwgren erhåller ett stipendium om 10 000 kr.

Nolatopriset utdelas för bästa idrottsprestation i Båstads kommun under året. Priset kan även delas ut till framstående föreningsledare verksamma inom kommunen. Andemeningen med Nolatopriset är att uppmuntra och premiera ungdomar, som har sina rötter i kommunen, till bra idrottsprestationer.

Priset går till ungdomar som är uppvuxna i kommunen och har utvecklat sina färdigheter med hjälp av idrottslivet här. Som en konsekvens av detta ska man vara mantalsskriven i kommunen. Undantag från detta medges om man av ”bästa idrottsprestationsskäl” har eller har haft behov av att vara mantalsskriven på annan ort. Priset kan bara ges en gång till samma person. Undantag görs om personen utmärkt sig i flera idrottsgrenar.

Årets Ungdomsledarpris gick till Tommy Karlsson, Förslövs IF och Roland Karlsson, Bjäre Bågskyttesällskap med följande motiveringar:

Tommy Karlsson – ”Tommy har ett mångårigt engagemang inom Förslövs IF, dels inom styrelsen, fotbollen och innebandyn. Han har under mer än 25 år, utan tanke på ersättning, engagerat sig i flera av ungdomslagen. Tommy har med sitt öppna, raka och inkluderande sätt inspirerat många ungdomar genom åren till att träna och att röra på sig.”

Roland Karlsson – ”När nya ungdomar kommer för att prova på bågskytte är det alltid Roland som tar dessa under sina vingar för att instruera och visa hur man spänner en pilbåge på bästa sätt. Han ställer upp i vått och torrt och har alltid prioriterat ungdomarnas utveckling. Under de timmar klubben tränar inomhus i Förslöv/utomhus i Svenstad är det alltid Roland som står vid sidan om ungdomarna för att få dem att utvecklas som bågskyttar”.

Tommy Karlsson, Förslövs IF och Roland Karlsson, Bjäre Bågskyttesällskap erhåller ett stipendium om vardera 10 000 kr.

Syftet med ett ungdomsledarpris är att stimulera ungdomsledarna i ideella föreningar
i kommunen. Priset är avsett för ungdomsledare bosatta i Båstads kommun och verksamma i lokala föreningar i kommunen. Priset kan delas ut till ungdomsledare som lagt ner ett mångårigt och framgångsrikt arbete för att främja barn och ungdomars utveckling.

Priset kan endast delas ut en gång till samma person. Undantag kan göras om ungdomsledaren är verksam i flera föreningar. Priset kan delas mellan två eller flera ungdomsledare. Ungdomsledarpriset består av ett stipendium om 10 000 kr.

Måndagar 08.00-12.00, 13.00-16.30
Tisdagar 08.00-12.00, 13.00-18.00
Onsdagar 08.00-12.00, 13.00-16.30
Torsdagar 08.00-12.00, 13.00-16.30