Öppet hus mot fallolyckor

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Under vecka 40 deltar Båstads kommun i den årliga nationella kampanjen ”Balansera Mera” med öppet hus i Båstad och Förslöv. Syftet är att med råd och tips förebygga fallolyckor i vardagen och i år ligger fokus på mat, motion och medicin.

Varje år faller cirka 70 000 personer. Drygt 1 000 personer dör. Det mest effektiva för att förhindra fallolyckor är att äta näringsriktig och god mat, utöva styrke- och balansträning samt se över sitt medicinintag.

”Balansera mera” är en nationell kampanj som i år genomförs den 2–8 oktober. Kampanjen uppmärksammar personer i åldern 55 år och uppåt om hur de själva kan minimera risken för att falla.

Båstads kommun deltar i kampanjen genom att bjuda in till öppet hus på Bibilioteket i Båstad den 3 oktober och på Ängahällan i Förslöv den 5 oktober.

På förmiddagen erbjuder vi Rollatorkafé med servicetekniker från Medelpunkten som går igenom och servar din rollator. Sjuksköterskor finns på plats hela dagen för att ge information om läkemedel som kan påverka fallrisken. Du får även träffa kommunens rehabpersonal som berättar om motion, träning och balans. Till Ängahällan kommer personal från Vårdcentralen.

Köket på Skogsliden pratar om näringsrik mat och på plats finns också Pia Ferm som mer än gärna berättar om kommunens uppskattade Senior Sport School. Dessutom serverar vi fika.

Kom när det passar och stanna hur länge du vill.

Tid och plats:

Tisdagen den 3 oktober, kl. 9-16 på Akademi Båstad/biblioteket

Torsdagen den 5 oktober kl. 9-16 på Ängahällan Förslöv

Innehåll:

• Rollatorkafé – servicetekniker från Medelpunkten på plats kl. 9.30 – 12.00 som går igenom rollatorer.
  • Fikaservering
  • Sjuksköterskor har ett bord med material om läkemedel kopplat till fallrisk m.m.
  • Rehabpersonal har ett bord med material om motion, träning och balans Vårdcentralen Förslöv deltar den 5/10 på Ängahällan med information
  • Köket på Skogsliden deltar med information om bra mat och tips på goda och nyttiga mellanmål – Smakprov finns.
  • Senior Sport School – Pia Ferm deltar i monter

Måndag: 08:00–16:30
Tisdag: 08:00–18:00
Onsdag: 08:00–16:30