Nya byamödrar tilldelas diplom

Senast ändrad: 10 Sep, 2018

I november 2015 startade projektet ”Byamor” i Båstad och måndagen den 8 januari avslutas projektet med en diplomeringsceremoni för 12 nyutbildade invandrarkvinnor som utbildats till samhällsguider under 2017.

Syfte med projektet ”Byamor” har varit att stärka nyanlända kvinnor, guida dem in i samhället och hjälpa dem att skapa ett eget socialt sammanhang så att de sedan på frivillig basis ska sprida samhällsinformation vidare till familj, släkt, vänner och andra nyanlända på bostadsorten.

Under 18 utbildningstillfällen under 2017 fick de deltagande kvinnorna i projektet bland annat kunskaper om barnuppfostran, det svenska systemet, privatekonomi, hur kommunen styrs, mänskliga rättigheter och mycket annat.

12 nyutbildade byamödrar tilldelas diplom måndagen den 8 januari. Vid diplomeringsceremonin kommer Mats Nilsson, VD för Stiftelsen Gripen att närvara tillsammans med Kristina Geiger, Kommundirektör på Båstads kommun, Svjetlana Miletic, vikarierande avdelningschef Integration, Nike Sandberg, Integrationsstrateg, Lina Hammoodeh, Byamors projektledare och Douaa Sadek, projektledare Integration.

Fram till oktober 2016 stöttades projektet ekonomiskt av Länsstyrelsen. I juni 2017 möjliggjorde Stiftelsen Gripen en fortsättning genom att tilldela projektet 82 000 kr. Läs mer om det här

bastads.kommun@bastad.se