Nu börjar vi skicka fakturor via digitala brevlådorna

Senast ändrad: 23 Apr, 2018

Nu blir Båstads kommun ännu mer digital och som ett led i detta skickar vi nu våra fakturor via digitala brevlådorna.

Genom att skaffa en digital brevlåda kan du ta emot post från myndigheter och kommuner digitalt istället för på papper. Posten samlas på ett och samma ställe och du öppnar och läser den enkelt med hjälp av din e-legitimation, t ex mobilt BankID. Det är gratis och du kan läsa din post på läsplattan, mobilen och datorn – när som helst och var du än är.

Om du har anmält dig till Min myndighetspost, Kivra, Digimail eller e-Boks, kommer du hädanefter få dina fakturor från Båstads kommun direkt in i din digitala brevlåda istället för till din fysiska brevlåda eller brevinkast. Har du tidigare anmält att du vill ha fakturan direkt till din bank som e-faktura kommer du även fortsättningsvis få din faktura där.

Har du varken e-faktura eller digital brevlåda så kommer du att få din faktura i brevlådan, precis som tidigare.

Här kan du läsa mer om digitala brevlådorna. Den gemensamma plattformen som omfattar alla digitala brevlådor heter Mina meddelanden. Användarvillkoren för den hittar du här.

Därför använder Båstads kommun digital brevlåda:
* Den är säkrare än vanlig post och e-post.
* Den är miljövänlig, då vi sparar på såväl papper som transporter.
* Det är billigare än ett fysiskt brev.
* Du har din myndighetspost samlade på ett ställe

Ytterligare myndighetspost från kommunen kommer efterhand att skickas direkt till din digitala brevlåda.