Click to listen highlighted text!

NSVA personal fortsätter informera om bevattningsförbudet på plats i Torekov

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Dricksvattensituationen i Båstads kommun är fortfarande allvarlig, främst i Torekov. Förbrukningen har minskat något, men risken för vattenbrist kvarstår. “Vi har gått från ett akut läge till ett allvarligt läge och måste fortsätta att spara på vattnet”, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten. NSVAs personal fortsätter att informera om bevattningsförbudet på plats i Torekov.

Det råder bevattningsförbud i Båstads kommun sedan den 3 juli 2018. Orsaken är den höga vattenkonsumtionen i kombination med det varma vädret. Dricksvattnet får endast användas till personlig hygien, mat och dryck. Värst är situationen i Torekov där vattnet riskerar att ta slut vid överförbrukning.

På torsdagsmorgonen kunde NSVA se att dricksvattenförbrukningen gått ned något, men risken för att vattnet tar slut i kranarna kvarstår fortfarande.

– Läget har gått från akut till allvarligt. Nu kommer helgen och vi vet att dricksvattenförbrukningen alltid brukar stiga då. Vi måste alla fortsätta att spara för att vi ska klara hela sommaren, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Sedan bevattningsförbudet infördes har NSVAs personal befunnit sig i kommunen för att informera om förbudet och kontrollera att det efterföljs. Om du som kund bryter mot bevattningsförbudet kan NSVA stänga vattnet eller sätta in en så kallad strypbricka med stöd av LAV – Lagen om Allmänna Vattentjänster.

– NSVAs personal har delat ut flyers med information och besökt områden där förbrukningen avviker från normal konsumtion. Vi har knackat dörr och informerat om bevattningsförbudet. Informationsinsatsen med personal på plats i Torekov kommer att fortsätta under resten av veckan, säger Jonas Håkansson.

Här hittar du NSVAs personal på plats i Torekov

Torsdagen den 5/7 till söndagen den 7/7 mellan klockan 12 och 15 kommer NSVAs personal att finnas på plats i Torekov för att informera om och svara på frågor om bevattningsförbudet. Mellan klockan 13 och 14 dessa dagar kommer det alltid att finnas personal på plats vid nödvattentanken på ICA Näras parkering, Båtsmansgatan 14, Torekov.

SMS-tjänst vid driftstörningar

När NSVA utvärdade bevattningsförbudet den 3 juli 2017 skickade vi SMS till alla kunder i Båstads kommun som har registrerat sitt mobilnummer i vårt kundsystem. Vi skickade även SMS till alla mobiltelefonnummer som är registrerade på en fastighetsadress i Båstads kommun. Har du en jobbmobil eller har du inte registrerat ditt mobilnummer på din adress, men vill få SMS av oss vid driftstörningar som till exempel bevattningsförbud och vattenläckor? Då måste du själv gå in och registrera ditt mobilnummer hos oss. Det gör du enklast via vår webb, www.nsva.se/sms

Tänk på att du måste ha kundnummer och anläggningsnummer tillgängliga för att beställa SMS-tjänsten.

Observera att det bara är du som är kund hos NSVA (det vill säga fastighetsägare) som kan registrera dig för denna tjänst.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

 

Kontakt

Kundcenter
0431-770 00

Öppettider
Måndagar 08.00-12.00, 13.00-16.30
Tisdagar 08.00-12.00, 13.00-18.00
Onsdagar 08.00-12.00, 13.00-16.30
Torsdagar 08.00-12.00, 13.00-16.30
Fredagar 08.00-12.00, 13.00-15.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag. Läs mer här

Skicka meddelande till kundcenter

Click to listen highlighted text!