Click to listen highlighted text!

NSVA förbereder nödvatten till Torekov

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Dricksvattnet i Torekov riskerar att ta slut om inte förbrukningen minskar omedelbart. NSVA mobiliserar och kommer under tisdagskvällen att placera ut tre nödvattentankar i Torekov. De kommer att vara tomma, men kan snabbt fyllas på vid en eventuell kris.

Under tisdagsförmiddagen utfärdade NSVA ​bevattningsförbud i Båstads kommun. Dricksvattenförbrukningen har ökat kraftigt under helgen 30/6- 2/7 och når rekordnivåer i hela kommunen, men värst drabbat är Torekov.

– Läget är mycket allvarligt. Om inte dricksvattenförbrukningen minskar riskerar vattnet i Torekov att ta slut, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

NSVA mobiliserar och placerar ut tre nödvattentankar i Torekov under tisdagskvällen. De kommer att vara tomma, men kan snabbt fyllas på vid en eventuell kris.

Nödvattentankarna placeras på följande platser – klicka på länken för att komma till karta och vägbeskrivning.

NSVAs personal kommer att befinna sig i Torekov under kvällen för att kontrollera hur bevattningsförbudet efterföljs. Vi kommer också att dela ut flyers med information om rådande bevattningsförbud under veckan.

Kontakt

Kundcenter
0431-770 00
info@bastad.se

Besök oss
Vångavägen 2 269 80 Båstad

Öppettider
Måndag, onsdag och torsdag: 08.00 - 16.30
Tisdag: 08.00 - 18.00
Fredag: 08.00 - 15.00

Click to listen highlighted text!