Med anledning av torsdagens artikel i HD

Senast ändrad: 1 Mar, 2018

I tisdag kväll anordnade Båstads kommun (Verksamhetsområdet Barn&Skola) två föreläsningar om jämlikhet, HBT-perspektiv och normkritiskt tänkande. Detta var en föreläsning finansierad genom medel från Socialstyrelsen och föreläsaren var Ida Östenson (MakeEqual)  med inledning av Pernilla Björnsdotter Ackerman (från Friends).

HD publicerade en artikel med rubriken ”Båstads HR-chef om värdegrundsarbetet i skolorna: ”Banalt skitsnack”, torsdagen den 1 mars.

För förtydligande var Csaba Ilyés där som privatperson. Han (liksom alla andra) har rätt att uttrycka sina privata åsikter, det faller inom åsikts- och yttrandefriheten. Csaba Ilyés arbetade som tf. HR chef under perioden 1 december– 28 februari i kommunen.

Jag vill understryka att Båstads kommun står för allas likas värde och hänvisar till vårt personalpolitiska program med våra kärnvärden – Professionalism, Arbetsglädje och Respekt!

Kristina Geiger, Kommundirektör Båstads kommun