Kristina Geiger blir ny kommunchef i Båstads kommun

Senast ändrad: 21 Jun, 2017

Kristina Geiger är nationalekonom och har lång erfarenhet av politiskt styrda verksamheter. Närmast kommer hon ifrån Konkurrensverket där hon sedan 2010 arbetat som ställföreträdande generaldirektör och administrativ chef.

Efter utbildningen på Stockholms universitet har Kristina bland annat varit administrativ chef på Karolinska Institutet samt departementssekreterare på regeringskansliet. Under fem år arbetade hon i Bryssel, som nationell expert, varav fyra år på Europeiska kommissionen och ett år vid Europaparlamentets budgetkontrollutskott.

Hon har även arbetat som föredragande vid EU nämnden på Riksdagen och dess för innan som ekonom på AMS, Riksförsäkringsverket och Stockholms läns landsting.

Kristina har god kunskap och stort intresse för samhällsfrågor och tycker att det roligaste med att vara chef är att kunna ge medarbetare möjlighet att utvecklas och trivas i arbetet.

Fritiden ägnar hon åt att resa för att se och uppleva andra kulturer och platser men också åt att vara ute i naturen samt umgås med familj och vänner.

Hon talar flera språk, förutom engelska och ungerska flytande, även franska och tyska.

Kristina Geiger beräknas tillträda tjänsten som kommunchef i september.

Foto: Andreas Eklund