Hovs Hallar tilldelades titeln Treasure of European Film Culture

Senast ändrad: 20 Okt, 2017

Idag, fredagen den 20 oktober, tilldelade European Film Academy Hovs Hallar titeln, Treasure of European Film Culture. Hovs Hallar och dess dramatiska kustremsa skapar en dramatisk bakgrund som är mest känd från Ingmar Bergmans film, Det sjunde inseglet, där Max von Sydow spelar schack med döden i soluppgången.

Genom att tilldela Hovs Hallar denna titel vill European Film Academy öka allmänhetens medvetenhet om platser av symbolisk karaktär för europeisk film samt de historiska värden som behöver uppmärksammas och skyddas för kommande generationer.

Under ceremonin, som hölls i samarbete med Film Skåne och Båstads kommun, överlämnades ett särskilt emblem – en plakett – som kommer att placeras som minnesmärke på området. Kulturstrateg Helene Steinlein från Båstads kommun fick äran att ta emot emblemet och uttryckte hur fantastiskt och stort det är att få denna utmärkelse för såväl platsen, filmkulturen och kommunen i helhet.

Mer information finns att läsa här