Full rulle på sommarjobben på kommunen

Senast ändrad: 13 Jul, 2017

För andra året i rad har ungdomar mellan 16 och 18 år, bosatta i Båstads kommun, erbjudits sommarjobb på kommunen. För många är det allra första sommarjobbet.

Fyra timmar per dag under fyra veckor, arbetar sammanlagt 40 ungdomar på Båstads kommun under två perioder. De allra flesta arbetar inom vård- och omsorg samt kök och café, men flera även i naturvårdslaget och inom barnomsorgen.  Några är engagerade i sommaraktiviteter för barn mellan 6 och 15 år, några är kommunvärdar på tågstationen, en är stationerad på biblioteket och en har under de senaste fyra veckorna hjälpt till på kommunikationsavdelningen.

Olivia Hanke har under sin tid på kommunikationsavdelningen bland annat gjort följande presentationer av några av sina sommarkollegor – och sig själv.

Clara Ross Håkansson

Hej! Jag heter Clara Ross Håkansson. Jag jobbar inom vård och omsorg här på kommunen i sommar.  Enda sen jag var liten har jag velat jobba med människor. Erfarenheten jag får av att jobba här på vård och omsorg är viktig och jag är glad att jag fått den chansen. Mina arbetsuppgifter varierar men det absolut bästa är att umgås med de som bor här, spela kort med dem och även dansa ibland när radion är igång. Arbetet man gör är viktigt och det känns.  Det är alltid roligt att få hjälpa andra!

Elliott Larsson

Hallå, jag heter Elliott Larsson, jag är 17 år och går på (Ljud och Bild skolan) LBS-gymnasieskola i Helsingborg. Om två veckor ska jag sommarjobba inom kommunen för andra gången. Förra året jobbade jag inom natur och park och det var förvånansvärt roligt! För det mesta rensade vi ogräs och plockade upp skräp men det var bara skönt att få vara ute. I år ska jag jobba inom vård och omsorg. Det är viktigt att Båstads Kommun ger oss ungdomar möjlighet till sommarjobb och jag är glad att ännu ett år få chansen att jobba.

Mirlinda Elshani

Hej jag heter Mirlinda Elshani, jag är 16 år gammal och gick precis ut nian från Strandängsskolan. Jag jobbar i skogslidens kök. Man får göra lite allt möjligt här, laga mat, packa, diska… Det är väldigt varierat. Det är roligt att komma till jobbet varje morgon och jag är glad att vi ungdomar får chansen till sommarjobb. Det kan vara svårt att komma ut på arbetsmarknaden, särskilt som ungdom och där gör kommunen verkligen en toppeninsats!

Olivia Hanke

Hej jag heter Olivia Hanke. Jag är 16 år och det är jag som har sommarjobbat på kommunikationsavdelningen, Jag har haft det helt underbart här. Jag har blivit så väl omhändertagen av mina medarbetare. Det är mycket jag har gjort och hunnit med, katalogiserat bilder, intervjuat sommarjobbare, filmat… Jag har fått mycket positiv feedback och hjälp när det har behövts. Det är viktigt att arbeta i en positiv miljö och det tycker jag verkligen finns här. Jag vill verkligen tacka för att jag fått chansen.

Bilderna är tagna av Olivia Hanke, förutom den på henne själv som är tagen av Hesham Alkurdi.