Första spadtaget till Skogsbyns nya förskola i Förslöv

Senast ändrad: 10 sep, 2018

För exakt 40 år sedan invigdes Skogsbyns förskola i Förslöv. Idag  satte vi spadarna i jorden för nya Skogsbyn.

Entreprenören är upphandlad, detaljprojekteringen är snart klar och i början av oktober påbörjas byggnationen av Förslövs nya förskola. Det blir en ny modern förskola i nära anslutning till Förslövs skola, med sex avdelningar och tillagningskök. I entreprenaden ingår också ny utemiljö och parkering. Förskolan kommer att värmas upp med bergvärme och på taket installeras solceller. Totalentreprenör är BAB Byggtjänst.

Förskolan beräknas vara färdig under hösten 2018 och ersätter den paviljongslösning som idag finns i södra Förslöv.

– Visst är det fantastisk att det nu äntligen är dags. Vi ser alla fram mot att få en grön förskola, i en grön omgivning med ett grönt förhållnings- och arbetssätt, anpassat för förskolans uppdrag där barns utveckling och lärande är i fokus. Nya Skogsbyn kommer ge barnen förutsättningar för ”Lust att lära genom lek”, säger förskolechefen Berit Hjalmarsson.

De som höll i spadarna var Bo Wendt (BP), kommunstyrelsens ordförande, Kristina Geiger, kommunchef samt Rickard Svensson, regionschef på BAB Byggtjänst – med god hjälp från förskolebarnen själva.

Måndag: 08:00–16:30
Tisdag: 08:00–18:00
Onsdag: 08:00–16:30
Torsdag: 08:00–16:30