Förenkla – helt enkelt, för ett bättre företagsklimat

Senast ändrad: 6 Dec, 2017

I januari 2017 påbörjade Båstads kommun en resa tillsammans med kommunerna i Familjen Helsingborg, som på sikt ska förbättra företagsklimatet i kommunen. Totalt är det cirka 70 medarbetare som ingår i utbildningssatsningen Förenkla – helt enkelt, som anordnas i SKLs regi.

– Ett bra lokalt företagsklimat bidrar till sysselsättning och att det skapas resurser till utvecklingen av välfärden. Men det bidrar också till att enskilda kommuninvånare kan förverkliga sina drömmar, säger Helena Ivarsson, näringslivsstrateg på Båstads kommun.

Målet med Förenkla – helt enkelt är att utveckla kommunens kontakter med näringslivet genom bra interna samarbeten, en större förståelse för företagens behov och att skapa tillitsfulla och långsiktiga relationer mellan kommunens tjänstepersoner och det lokala näringslivet. Tillit skapas genom bland annat tydlighet, dialog, rättssäkerhet och likabehandling.

– Att skapa ett gott företagsklimat är inte enkelt och det tar tid. Så det krävs kompetens, samarbete, uthållighet och inte minst den berömda viljan för att vi tillsammans ska lyckas.

Den 7 november genomfördes den sista utbildningsdagen och handlingsplanen presenterades.

– Det är nu vi ska omvandla våra kunskaper och den inspiration vi fick och det riktiga arbetet börjar. Tillsammans kan vi bli bättre.

På webbsidan och på Näringslivskontorets Facebook sida kommer Båstads kommun löpande presentera information och resultat.

Läs mer om utbildningen här

För mer information kring arbetet med företagsklimatet kontakta näringslivsstrateg Helena Ivarsson.