Åsliden i Östra Karup åter i kommunens regi

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Den 1 oktober återgår Åslidens vård- och omsorgsboende i Båstads kommuns regi. Åsliden har sedan februari 2015 drivits på entreprenad av Aleris, som tidigare i år valde att säga upp avtalet.

– Vi ser fram emot övergången och hälsar Åslidens vård och omsorgstagare och personal välkomna till kommunen, säger Eddie Grankvist (BP) ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Kommunen och Aleris har haft gemensamma planeringsmöten sedan i våras för att övergången ska bli smidig för framförallt alla vård- och omsorgstagare men också personalen. Dessutom följer majoriteten av medarbetarna på Åsliden med till kommunen.

– Det är en positiv stämning på Åsliden inför övergången och kommunen har valt att inte ändra för mycket i en fungerande verksamhet. Vi har satsat mycket på aktivitetsutbudet för de boende vilket vi hoppas få fortsätta med och kanske sprida till andra verksamheter, säger enhetschefen Maria Andersson.

Måndag: 08:00–16:30
Tisdag: 08:00–18:00
Onsdag: 08:00–16:30
Torsdag: 08:00–16:30