Årets kock 2001 till Skogsliden

Senast ändrad: 19 Okt, 2017

I maj vann Skogsliden Arla Guldko 2017 i kategorin Bästa Seniormatglädje. På onsdag kommer sista delen av priset – ett gästspel av Christian Hellberg, årets kock 2001.

– Den här utmärkelsen är fantastisk för hela Båstads kommun. Jag är så stolt över vad alla har bidragit med som har gjort att vi har kommit så här långt” så sade Ulla Johansson, måltidschef i Båstads kommun, när Skogsliden korades som vinnare i katagorin Bästa Seniormatglädje.

Vinnaren fick en statyett, ett utbildningsstipendium på 30.000 kronor och ett gästspel av Årets kock. Nu på onsdag kommer därför Christian Hellberg, vinnare av Årets kock 2001 för att laga en måltid på Skogsliden. Christian Hellberg driver idag restaurangen Griffin’s i Stockholm men på onsdag är det bara Skogsliden som gäller.

Juryns motivering: ”Här finns ingen som inte känner matglädje! Den är spridd i hela verksamheten och styrningen är kristallklar genom varje led. Med tydliga och gemensamma mål, där kärleken och omsorgen om måltiden står i centrum, sprids matglädjen från yttersta beslutsfattare till gästen på avdelningen.”

Onsdagens meny:

Fjordlax med spansk inkokning, skaldjur och citron aioli

Kryddstekt Svensk fläskytterfile, gröna bönor och kålrotskräm

Helbakad rotselleri med nystekt höstsvamp och citronsmörsås

Dessert: Dubbel Chokladbakelse toppas med en tropisk mousse

Bild: Christian Hellberg,  vinnare av Årets kock 2001. Källa: årets kock