Tvillingcyklar till kommunens äldreboende

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Stiftelsen Gripen skänker fem eldrivna tvillingcyklar till äldreboende i Båstads kommun.

Projektet ”Alla har rätt till vind i håret” är stiftelsen Gripens största satsning någonsin. Ett av kriterierna för att få en cykel var att boendet ska ha minst 20 vårdplatser, eller att fler boende går ihop och “delar” på en cykel. Båstads kommun sökte och får nu fem eldrivna tvillingcyklar fördelade på; två till Skogsliden, en vardera till Åsliden och Almgården samt en cykel som delas mellan de mindre boendena Bjärehemmet och Ängagården.

– Vi är mycket tacksamma för gåvan. Cyklarna ger våra vård- och omsorgstagare en fantastisk möjlighet att komma ut i samhäl-let och samtidigt andas lite frisk luft, och känna vinden i håret. En cykeltur skänker innehåll i vardagen och gör gott för både kropp och själ, säger Emma Pihl, Vård och omsorgschef Båstad Kommun.

bastads.kommun@bastad.se