Kommunstyrelsen uppmanar alla att spara på vattnet

Senast ändrad: 8 Jun, 2018

Med anledning av den senaste tiden torka och stora vattenkonsumtion uppmanar kommunstyrelsen i Båstads kommun alla invånare och besökare att spara på vattnet.

Dricksvattenförbrukningen ligger fortfarande högt och behöver ner ytterligare. I de flesta kommuner inom NSVA har förbrukningen sjunkit något, men I Båstads kommun är läget fortsatt ansträngt.

”En enig kommunstyrelse i Båstads kommun vill poängtera att en smart vattenanvändning är betydelsefull för att kunna klara dricksvattenproduktionen, både nu och senare i sommar. Alla vill undvika ett bevattningsförbud och det är möjligt om alla hjälps åt med en sparsam förbrukning.”

Dricksvattenförbrukningen måste ner 15 procent för att undvika att det blir ont om vatten senare i sommar. Lyckas vi tillsammans göra denna besparing nu kan vi klaras oss ifrån ett bevattningsförbud senare i sommar.

Se mer information nsva.se/sparavatten.

bastads.kommun@bastad.se