Erik Lidberg blir tillförordnad kommundirektör

Senast ändrad: 4 Jun, 2018

Erik Lidberg blir ny tillförordnad kommundirektör i Båstads kommun och tillträder tjänsten den 1 augusti.

Erik Lidberg har lång erfarenhet av ledande roller inom såväl den privata som den offentliga sektorn. Efter utbildning vid Göteborgs universitet och IHM var han verksam på bland annat Tieto och Volvo innan han rekryterades som kommunchef i Östra Göinge. Därefter har han hunnit med ytterligare kommunchefsjobb; i Vårgårda kommun samt Ale kommun. Närmast kommer Erik Lidberg från Serviceförvaltningen i Trelleborg där han har arbetat som förvaltningschef sedan 2016.

– Min kommunikativa förmåga i kombination med att snabbt förstå och anpassa mig till olika situationer och få saker gjorda tror jag har gjort mig till en uppskattad ledare, säger han.

Erik Lidberg tillträder tjänsten som tillförordnad kommundirektör den 1 augusti och stannar fram till den sista maj 2019, då en tillsvidareanställd kommundirektör beräknas vara plats. Fram tills att Erik Lidberg tillträder tjänsten, kvarstår Jan Bernhardsson som tillförordnad kommundirektör.

Rekryteringsprocessen av tillsvidareanställd kommundirektör påbörjas efter valet.

Vi hälsar Erik Lidberg varmt välkommen till Båstads kommun.

Foto:privat

bastads.kommun@bastad.se