Click to listen highlighted text!

Trädgårdsutbildningar i Båstad firar 10 år

Senast ändrad: 10 sep, 2018

I tio år har det erbjudits trädgårdsutbildningar i Båstad med samman­lagt 360 elever.  Detta uppmärksammar Akademi Båstad torsdagen den 30 november med inspirationsföreläsningar.

Trädgårdsutbildningarna i Båstad startade i september 2007 med en kvalificerad yrkesutbildning – Trädgårdsmästare inriktning ledarskap – i Stiftelsen Apelrydsskolans regi. I september 2009 tog Akademi Båstad – som är den del av Båstads kommun – över utbildningen som redan året efter utökades med en grundutbildning inom trädgård på gymnasial nivå. Sedan januari 2016, erbjuds även yrkeshögskoleutbildningarna Arbetsledare – specialisering trädgård samt Kvalificerad trädgårdsanläggare på semidistans. Förutom de längre utbildningarna har Akademi Båstad även hållit flera fortbildningskurser och uppdragsutbildningar.

– Det har varit produktiva år, och behovet av yrkeskunskaper inom trädgårdsområdet har aldrig varit så stort som det är idag, säger Fredrik Thomée, landskapsingenjör, utbildningsledare och lärare vid Akademi Båstad

Jubileumsdagen består bland annat av inspirationsföreläsningar av de kända trädgårdsprofilerna Inger Palmstierna, Åke Truedsson och Kajsa Vildängen. Dagen avslutas med en jubileumsmiddag på Norrvikens Trädgårdar där den första trädgårdsutbildningen i Båstad i modern tid startade. Dagen efter följer vi upp jubileumsfirandet med en nätverksträff för yrkesverksamma inom trädgårdsbranschen.

– Liksom inom många andra yrkesgrupper behöver även trädgårdsfolk träffas och utbyta erfarenheter och lära sig nya saker. Fokus för träffen är nätverksplattformen LinkedIn, vilket experten Linda Björck kommer att berätta mer om, avslutar Fredrik Thomée.

Kontakt

Kundcenter
0431-770 00
bastads.kommun@bastad.se

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad

Öppettider:
Måndag, onsdag och torsdag: 08.00 - 16.30
Tisdag: 08.00 - 18.00
Fredag: 08.00 - 15.00

Skicka meddelande

Click to listen highlighted text!