Senast ändrad: 30 Aug, 2017

🔍

Påminnelse om eldningsförbud

Med anledning av att många personer inte respekterar eldningsförbudet och orsakar bränder i skog och mark vill Länsstyrelsen påminna turister och boende i Skånes kommuner att det råder eldningsförbud på grund av att det är extremt torrt.

​​Nu kan alla i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov dricka vattnet som vanligt igen

NSVA och Båstads kommun häver nu kokningsrekommendationen i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov eftersom vi har två godkända vattenprover på rad. Det innebär att det går bra att använda dricksvattnet som vanligt igen.

NSVA tar bort nödvattentankarna från Torekov

NSVA tar bort nödvattentankarna från Torekov eftersom dricksvattenförbrukningen har minskat och läget gått från akut till allvarligt. Bevattningsförbudet i Båstads kommun kvarstår.

Båstads kommun öppnar etapp 1 av gamla banvallen

Innan tunneln genom Hallandsåsen var färdigställd gick järnvägen över åsen – från Förslöv, via Grevie, till Båstad. Efter beslut av Båstads kommun inleddes arbete för att göra om den gamla banvallen till gång-, cykel- och ridväg.

Spolning av vattenledningarna

Torsdagen den 12 juli kommer NSVA eventuellt att spola dricksvattenledningar i området som berörs av kokningsrekommendationen. Detta görs för att öka omsättningen i ledningsnätet. På detta vis kommer kloret snabbare ut till våra kunder som omfattas av kokningsrekommendationen.

NSVA utför klorering av dricksvattnet i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov

Som en säkerhetsåtgärd påbörjade NSVA klorering av dricksvattnet i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov under onsdagseftermiddagen.

Kokningsrekommendation i Torekov, Rammsjö, Hov och Västra Karup

NSVA rekommenderar att alla i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov kokar sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills NSVA har tagit godkända vattenprover.

NSVA personal fortsätter informera om bevattningsförbudet på plats i Torekov

Torsdagen den 5/7 till söndagen den 7/7 mellan klockan 12 och 15 kommer NSVAs personal att finnas på plats i Torekov för att informera om och svara på frågor om bevattningsförbudet.

NSVA fortsätter uppmana alla i Båstads kommun att spara på vattnet

Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun har sjunkit, men bevattningsförbudet kvarstår. ”Läget har gått från akut till allvarligt. Fortsätter vi så här klarar vi sommaren”, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Båstads kommun hjälper till med betesdrift under extrem torka

Med anledning av den extrema torka som råder erbjuder Båstads kommun kommunal mark till betesdrift. Djurägaren får själv stå för staketpinnar (plaststolpar är att rekommendera), tråd, strömapparat samt vatten och daglig tillsyn.