Click to listen highlighted text!

Fakturor

Senast ändrad: 20 Dec, 2018

När du får fakturor från kommunen

Fakturor som kommunen skickar ut till dig som är kund levereras som e-faktura eller pappersfaktura. Om du vill ha e-faktura och är privatperson så anmäler du dig via din internetbank. Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka e-fakturor till företag.

När du sen ska betala så kan du använda Autogiro.  Vi behöver kundnummer på personen som önskar autogiro. Du kan ringa  0431-77000  eller skicka mail ekonomi@bastad.se så skickar vi blanketter som ni fyller i och återsänder. Blanketterna skickas till aktuell fakturaadress. Observera att det måste finnas så mycket pengar på kontot i slutet av månaden så att hela fakturan kan betalas. Finns det inte det så står fakturan som helt ombetald och den behandlas enligt kommunens kravrutin.

Fakturor som skickar till kommunen, leverantörsfakturor

Det finns vissa villkor som ska vara uppfyllda för att vi ska kunna betala en faktura: rätt fakturaadress, referens (4 siffror), organisationsnummer, bankgiro, uppgift om F-skatt, fakturanummer med mera, se vidare  Fakturakrav leverantörsfakturor När fakturan registrerats hos kommunen räknar vi 30 dagar tills betalning sker. Extra ej överenskomna avgifter godkänner vi inte.

När vår personal handlar ”över disk” ska en rekvisition lämnas till er och kunden ska legitimera sig,

Om du inte har eget fakturahanteringssystem kan du använda vår fakturamall. Här kan du ladda ner mall för faktura

Den 1 april 2019 träder den nya lagen om e-fakturering till följd av offentlig upphandling ikraft.
Enligt denna lag ska alla leverantörer till kommuner, landsting, regioner, kommunala och statliga bolag samt statliga myndigheter skicka e-fakturor. Lagkravet gäller alla inköp som utförs av offentlig sektor efter den 1 april 2019, oavsett belopp. Avtal om inköp som slutits innan den 1 april omfattas inte.

Inbjudan informationsmöte e-fakturering 22 Januari 2019

Kontakt

Kundcenter
0431-770 00
info@bastad.se

Besök oss
Vångavägen 2 269 80 Båstad

Öppettider
Måndag, onsdag och torsdag: 08.00 - 16.30
Tisdag: 08.00 - 18.00
Fredag: 08.00 - 15.00

Fakturaadress

Båstads kommun
Box 1120
269 22 Båstad

Det är viktigt att ange referensnummer (4 siffror) på fakturan för att den ska hanteras rätt och bli behandlad inom rätt tid. Om du inte har ett referens, ta kontakt med din kontaktperson på kommunen.

Fakturaadressen måste stå på fakturan. Därefter kan den skickas via mail till fakturor@bastad.se.

Click to listen highlighted text!