Click to listen highlighted text!

Kullerbyttan, familjecentral i Förslöv

Senast ändrad: 17 sep, 2020

Varmt välkommen till Familjecentralen Kullerbyttan i Förslöv! Vi finns här för dig och din familj!

På Kullerbyttan har vi en familjecentral med Capio BVC, öppen förskola, kurator och samverkan med biblioteket. Verksamheten riktar sig till alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Vi finns i den charmiga Prästgården med en stor härlig trädgård att tillgå på Margretetorpsvägen 4 i Förslöv.

Från och med v.37 har vi öppet inomhus på onsdagar för föräldrar och barn upp till 18 månader. Vi fortsätter som tidigare med uteverksamhet för alla åldrar i vår fina trädgård på måndagar. Öppettider se nedan. Viktigt att ni tar del av och följer vår information här nedanför.

Viktigt information till våra besökare:

  • Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
  • Har ni symtom som hosta, snuva, feber, nästappa, huvudvärk, muskel-och ledvärk ska ni stanna hemma. Ni är välkomna igen när ni varit fria från symtom i 48 timmar. För mer information se 1177.se.
  • Tvätta händerna när du och ditt barn kommer. Handsprit finns tillgängligt i våra lokaler. Vi hjälps åt att hålla avstånd.
  • Vi serverar kaffe/te/vatten. Det går bra att ta med egen fika.

Öppettider vecka 39:

Måndag 21/9: Lek i Kullerbyttans trädgården kl. 9.00-12.00 & 13.00-15.30 för föräldrar och barn upp till 6 år.

Onsdag 23/9: Öppet inomhus och i vår trädgård på Kullerbyttan för föräldrar och barn upp till 18 månader kl. 9.00-12.00 & 13.00-15.30. I vår trädgård är föräldrar med äldre barn också välkomna.

Hoppas att vi ses! Välkomna!

Se aktuell information på Facebook, Familjecentral Båstads kommun.

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra barnfamiljer och för barnen att leka med och lära känna andra barn. Vi har en sångstund varje dag vid ca kl. 11.00 och 15.00. Det finns också möjlighet att köpa en enkel fika till självkostnadspris. Vi har olika aktiviteter som pyssel, bakning, tematräffar m.m. Ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, ingen anmälan behövs.

Varje termin erbjuder vi föräldrautbildningar i Aktivt föräldraskap. Information om det läggs ut här på kommunens hemsida samt på vår Facebooksida.

På öppna förskolan arbetar Kristina Johansson, pedagog och samordnare. 0431-777 42, kristina.johansson2@bastad.se

Öppettider på Capio BVC:

  • Måndag – Torsdag kl. 8.00 – 17.00
  • Fredag kl. 8.00-13.00

BVC erbjuder en välkomnande miljö med rådgivning och information, både enskilt och i grupp. BVC följer ditt barns hälsa och utveckling enligt det nationella barnhälsovårdsprogrammet samt ger stöd i ditt föräldraskap när ditt barn är 0-6 år.

På Capio BVC arbetar Lena Larsson Malm, distriktsköterska barnhälsovård och Helén Svensson, distriktsköterska barnhälsovård. Telefon till Capio BVC i Förslöv 0431-45 00 36.

Kurator:

  • Onsdagar kl. 9.30 – 15.00

Vår kurator heter Pernilla Helgesson. 0431-776 67, pernilla.helgesson@bastad.se.

Ibland kan det vara skönt som förälder/föräldrar att prata med någon enskilt som t.ex. handlar om föräldraskapet, relationer, familjen, vardagslivet eller något kring ditt barn som gör dig orolig eller osäker. Du och/eller din partner får gärna ta kontakt med vår kurator om ni känner behov av att prata med någon om smått som stort. Kuratorn har tystnadsplikt, samtalen registreras inte och är kostnadsfria.

Vi hälsar er varmt välkomna till oss på Familjecentralen Kullerbyttan! 

 

 

 

 

Kontakt

Familjecentralen Kullerbyttan

Margretetorpsvägen 4

269 73 Förslöv

Pedagog och samordnare

Kristina Johansson

kristina.johansson2@bastad.se

0431-777 42

Capio BVC

Distrikssköterska, barnhälsovård

Helén Svensson

BVC.Forslov@capiocitykliniken.se

0431-45 00 36

Kurator

Pernilla Helgesson

pernilla.helgesson@bastad.se

0431-776 67

 

BVC – barnavårdscentral:

Länk till BVC – barnavårdscentralen

Click to listen highlighted text!