Click to listen highlighted text!

Bubblan, öppen förskola i Båstad

Senast ändrad: 1 dec, 2020

Varmt välkommen till Bubblan, öppen förskola med samverkan i Båstad! Vi finns här för dig och din familj!

På Bubblan har vi öppen förskola och kurator. Vi samverkar med Capio BVC Båstad och biblioteket. Verksamheten riktar sig till alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Bubblan finns på biblioteket, Lyckan 7 i centrala Båstad.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydds råd och rekommendationer och därför kommer vi från och med vecka 46 endast erbjuda uteverksamhet. 

Tisdagarna 24/11, 8/12 och 15/12 går vi på barnvagnspromenad kl. 10.00 & 14.00. Vi träffas utanför Bubblan i Båstad. Det är en bra och trevlig kombination med att träffas och prata med andra, rörelse och frisk luft.

Onsdagarna 25/11, 2/12, 9/12 och 16/12 träffas vi utanför Hålehallstugan i Förslöv. Vi finns där från kl. 10.00 och under förmiddagen. Där finns det möjlighet att tillsammans promenera på barnvagnsvänliga stigar, pyssla med höstlöv mm. Ta gärna med korv eller något annat som ni kan grilla eller äta. Vi fixar grill. Ta på er kläder efter väder och häng med! Hoppas vi ses!

Följ oss på Facebook “Familjecentral Båstads kommun” där vi lägger ut aktuell information om vår verksamhet.

Hälsningar Kristina (pedagog) och Pernilla (kurator)

Viktigt information till våra besökare:

  • Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
  • Har ni symtom som hosta, snuva, feber, nästappa, huvudvärk, muskel-och ledvärk ska ni stanna hemma. Ni är välkomna igen när ni varit fria från symtom i 48 timmar. För mer information se 1177.se.
  • Tvätta händerna när du och ditt barn kommer. Handsprit finns tillgängligt i våra lokaler. Vi hjälps åt att hålla avstånd.
  • Vi serverar kaffe/te/vatten. Det går bra att ta med egen fika.

Se aktuell information på Facebook “Familjecentral Båstads kommun”.

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i åldern 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra barnfamiljer och för barnen att leka med och lära känna andra barn. Vi har en sångstund varje dag vid ca kl. 11.00 och 15.00. Det finns också möjlighet att köpa en enkel fika till självkostnadspris. Vi har olika aktiviteter som pyssel och tematräffar m.m. Ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, ingen anmälan behövs.

På öppna förskolan arbetar Kristina Johansson, pedagog och samordnare. 0431–777 42, kristina.johansson2@bastad.se.

Kurator:

  • Tisdagar kl. 9.00 – 14.00

Vår kurator heter Pernilla Helgesson. 0431–776 67, pernilla.helgesson@bastad.se.

Ibland kan det vara skönt som förälder/föräldrar att prata med någon enskilt som t.ex. handlar om föräldraskapet, relationer, familjen, vardagslivet eller något kring ditt barn som gör dig orolig eller osäker. Du och/eller din partner får gärna ta kontakt med vår kurator om ni känner behov av att prata med någon om smått som stort. Kuratorn har tystnadsplikt, samtalen registreras inte och är kostnadsfria.

Varje termin erbjuder vi föräldrautbildningar i Aktivt föräldraskap. Information om det läggs ut här på kommunens hemsida samt på vår Facebooksida.

Gilla oss gärna på Facebook. Där kan ni ta del av vår verksamhet: Familjecentral Båstads kommun.

Vi hälsar er varmt välkomna till oss på öppna förskolan Bubblan i Båstad.

 

 

 

 

Kontakt

Bubblan finns på biblioteket, Lyckan 7 i centrala Båstad.

Pedagog och samordnare

Kristina Johansson

kristina.johansson2@bastad.se

0431-777 42

Kurator

Pernilla Helgesson

pernilla.helgesson@bastad.se

0431-776 67

 

Click to listen highlighted text!