Click to listen highlighted text!

Värmepump

Senast ändrad: 27 nov, 2019

Om du tänker installera en värmepump till din bostad som tar värme från berg, jord-, grund- och ytvatten kan detta påverka grundvattnet. Därför måste du göra en anmälan till miljöavdelningen.

En värmepump som tar värme från luften, det vill säga en luftvärmepump, behöver du dock inte anmäla. Tänk bara på att kontrollera att den är avsedd för vårt nordiska klimat och att det inte blir bullerstörningar för omgivningen.


Anmäl värmepumpen

 

Blanketten för att anmäla installation av värmepump hittar du i vårt blankettarkiv under ”miljöskydd”, se länk i högerkolumnen.

De flesta installationer av värmepumpar blir godkända av miljöavdelningen. Men tänk på att det i miljöavdelningens beslut finns krav på både hur installationen ska utformas och på hur den ska dokumenteras.

Det är du som fastighetsägare som måste se till att din entreprenör följer kraven i beslutet. Blankett för kvalitetsförsäkran hittar du i vårt blankettarkiv under ”miljöskydd”, se länk i högerkolumnen. Den skriver du tillsammans med din entreprenör under. Du sparar blanketten som en värdehandling som lämnas över till den nye ägaren om du säljer din fastighet.

Kontakt

Miljöavdelningen

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad
Visa karta

Växeln
0431-770 00

Skicka meddelande

Click to listen highlighted text!