Click to listen highlighted text!

Kontakt

Senast ändrad: 26 jun, 2020

Ta gärna kontakt med oss i ett tidigt skede om du vill bygga något eller har allmänna bygglovsfrågor.

Inget öppet hus tillsvidare

Bygglov håller inget öppet hus tillsvidare med anledning av coronaviruset. Det kan finnas möjlighet att boka besök och träffa en handläggare på plats under denna tid på tisdagar kl 15-17.30. För att boka tid, mejla till samhallsbyggnad@bastad.se 


Våra kontaktuppgifter

Mejl: samhallsbyggnad@bastad.se

Telefon: 0431-77 000

Besök oss: Vi har öppet hus på Kommunhuset, Vångavägen 2, helgfria tisdagar kl. 15.00 – 17.30.


Allmänna frågor kring bygglov med mera

Kundcenter samt administratörerna på bygglov hjälper dig att svara på hur en bygglovsansökan går till, hjälper till med att fylla i ansökan, svarar på status om ditt ärende och skickar ritningar ur vårt bygglovsarkiv. Ring kundcenter 0431-77 000 eller mejla samhallsbyggnad@bastad.se.


Pågående ärenden eller bygglovsfrågor som kräver en bedömning eller tolkning

Har du frågor i ett pågående ärende hör du av dig direkt till din handläggare. Du kan följa ditt ärende via e-tjänsten Mina byggärenden. Om du har frågor som kräver en bedömning eller tolkning i ett enskilt fall kontaktar du en bygglovhandläggare via telefon, mejl eller kommer till bygglovs “Öppet hus”.

Ring kundcenter 0431-770 00 så kopplas du vidare till aktuell handläggare. Våra bygglovhandläggare har telefontid och nås:

  • Måndagar kl 10-12
  • Onsdagar kl 10-12
  • Torsdagar kl 15-16.30

Beställa ritningar och handlingar

Du kan beställa äldre ritningar på din fastighet från bygglovsarkivet. Mejla samhallsbyggnad@bastad.se så hjälper vi dig. Vi har oftast ritningar från 1960-talet och framåt.

 
Beställa kartutdrag och nybyggnadskarta

Du som äger en fastighet kan beställa ett kartutdrag från kommunens kartdatabas. Om du ska bygga nytt behöver du en nybyggnadskarta. Du beställer den hos kommunens kartenhet.

E-tjänster 

Bygglov har lanserat fler e-tjänster. Du kan ansöka om bygglov, komplettera ditt ärende (även om du skickat in din ansökan via blankett), ta del av beslut, lämna svar vid grannehörande, ansöka om startbesked och slutbesked mm.
Här kommer du till sidan för e-tjänster

Kontakt

Samhällsbyggnad

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad
Visa karta

Växeln
0431-770 00

Telefontid bygglovhandläggare
Mån och ons kl 10-12 
Tors kl 15-16.30 
Ring 0431-770 00

Skicka meddelande

Öppet hus

Besök gärna bygglov helgfria tisdagar mellan kl 15 och 17.30. Drop in gäller – anmäl dig i receptionen!

Inget öppet hus tillsvidare

Bygglov håller inget öppet hus tillsvidare med anledning av coronaviruset. Det kan finnas möjlighet att boka besök och träffa en handläggare under denna tid (tis kl 15-17.30). För att boka tid, mejla till samhallsbyggnad@bastad.se  

Click to listen highlighted text!