Click to listen highlighted text!

Ansöka om bygglov

Senast ändrad: 27 nov, 2019

Bygglov krävs för att bygga nytt, bygga om och göra tillbyggnader men även i flera andra fall. Här kan du hitta information om vad som gäller om ditt hus ligger inom en detaljplan, hur du ansöker om bygglov och hur processen kommer att se ut.

Önskar du ta del av detaljplanen?

Om du önskar söka fram gällande detaljplan för din fastighet, gå in under Båstadkartan. Du kommer till startsidan och längst upp till höger finns en flik som heter ”Lager”. Öppna den och kryssa i ”bygga och bo” och ”gällande detaljplaner” i lagerväljaren. Det finns en sökfunktion där du kan söka på både adress och fastighetsbeteckning. Håll muspekaren över fastigheten och välj ”öppna plan” så öppnas både plankarta och planbestämmelser. För att förstora karta/text för du muspekaren nedåt tills en ruta kommer upp med + och – tecken.

Du kan även kontakta oss så kan vi maila ut en kopia på detaljplanen för just din fastighet.

 

Digital ansökan

Vi tar helst emot din ansökan med ritningar och andra bilagor digitalt genom att skicka din ansökan till samhallsbyggnad@bastad.se.
Nya e-tjänster kommer under början av 2020 att införas.

 

Hur lång tid tar ett bygglov?
Ett bygglov får enligt lagen aldrig ta längre tid än 10 veckor från den dagen det är komplett. I Båstads kommun går det normalt sett snabbare. Normalt sett brukar ett bygglov ta cirka 2-5 veckor. Enklare ärenden som, exempelvis attefall och eldstad, brukar gå snabbare.
 
 
Hur mycket kostar det?

Bygglovstaxan varierar beroende på vad det är du vill bygga. Här kan du läsa mer  om taxan för bygglovsärenden.

 

Vilka handlingar krävs?

Det är viktigt att din bygglovsansökan är fullständig med en gång, annars måste du komplettera vilket innebär att du får vänta längre på ditt bygglov. Läs mer om vad vi kräver för handlingar här.

 

Var beställer jag kartor?

Det är Geodata som jobbar med kartprodukter i vår kommun. När du ansöker om bygglov så behöver du kartunderlag. Här läser du mer om vilka olika kartprodukter som finns. Kontakta geodata direkt genom att mejla samhallsbyggnad@bastad.se eller ringa 0431-77 000.
Beställ karta.

 

Ritningsarkiv

Vill du beställa ritningar på ditt hus? Kommunen har ritningar på hus som är byggda under 1960-talet och framåt. Det finns enstaka äldre ritningar också. Kontaktinformation hittar du i högerspalten. Välkommen med din beställning!

Kontakt

Samhällsbyggnad

Besök oss
Vångavägen 2
269 80 Båstad
Visa karta

Växeln
0431-770 00

Telefontider bygglovhandläggare
Mån och ons kl 10-12
Tors kl 15-16.30
Ring 0431-770 00

Öppet hus bygglov
Helgfria tisdagar 15:00-17:30
Drop in – anmäl dig i receptionen!

Skicka meddelande

Click to listen highlighted text!