Click to listen highlighted text!

Att ansöka om bidraget

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Tillsammans med bostadsanpassningsansökan måste du ha ett intyg från en arbetsterapeut, läkare eller annan sakkunnig. Din ansökan om bidrag skickar du till Båstads kommun, Samhällsbyggnad, 269 80 Båstad.

 

Komplett ansökan innehåller:

  • Ansökningsblankett
  • Uppgift om vilka anpassningar du söker bidrag till.
  • Intyg från arbetsterapeut, läkare eller annan sakkunnig.
  • Offert och eventuella ritningar på anpassning.

Vid behov kan kommunens handläggare hjälpa till med att upprätta åtgärdsförslag samt inhämta offert och fastighetsägarens skriftliga medgivande. Det görs med fullmakt från dig.

Om kommunen hjälper till med att infordra offert, anlita entreprenör etc, är kommunen endast ombud för dig. Vid reklamation av varor och tjänster eller vid en tvist mellan dig och entreprenören gäller konsumenttjänstlagen.

 

För dig som bor i hyresrätt

Ett beslut från kommunen om bostadsanpassningsbidrag innebär inte att den boende automatiskt får genomföra anpassning. Den boende ska därför alltid be hyresvärden om ett medgivande för att genomföra anpassningen. Medgivandet ska vara skriftligt och beskriva vad som gäller när du flyttar. Enligt hyreslagens bestämmelser kan du bli skadeståndsskyldig för ändringar du gjort utan hyresvärdens medgivande. Läs mer om bostadsanpassning för hyresrätter på Boverkets webbplats.

 

För dig som bor i bostadsrätt

Ett beslut från kommunen om bostadsanpassningsbidrag innebär inte att den boende automatiskt får genomföra anpassning. Anpassningsåtgärder i och utanför bostaden kräver ett medgivande från föreningens styrelse. Medgivandet ska vara skriftligt och beskriva vad som gäller när du flyttar. Enligt bostadsrättslagen kan du som bostadsrättsinnehavare åläggas att återställa lägenheten i dess tidigare skick om du inte haft tillåtelse att ändra i bostaden. Läs mer om bostadsanpassning för bostadsrätter på Boverkets webbplats.

 

 

 

Kontakt

Kundcenter
0431-770 00

Öppettider
Måndag: 08:00–16:30
Tisdag: 08:00–18:00
Onsdag: 08:00–16:30
Torsdag: 08:00–16:30
Fredag: 08:00–15:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag. Läs mer här

Skicka meddelande till kundcenter

Click to listen highlighted text!