Click to listen highlighted text!

Arbetsmarknad

Senast ändrad: 2 mar, 2020

Vägen till ett jobb är inte alltid spikrak. Vi arbetar ständigt med att utveckla den lokala arbetsmarknaden och att skapa förutsättningar för människor att komma in på arbetsmarknaden och få ett hållbart arbetsliv. Du som är arbetssökande och har kontakt med Arbetsförmedlingen eller har ekonomiskt bistånd,se  http://www.bastad.se/omsorg-och-stod/individ-och-familj_/ kan bli hänvisad till oss på Arbetsmarknadsenheten. 

Det här kan Arbetsmarknadsenheten hjälpa dig med

Ibland behöver man pröva nya vägar, kanske praktisera eller delta i ett projekt. Arbetsmarknadsenheten arbetar för att underlätta för dig att komma in på arbetsmarknaden. Vi hjälper dig att ta ett steg framåt, från dina egna utgångspunkter med målsättning  att skräddarsy individuella lösningar och hjälpa dej att komma vidare mot dina egna mål. Inom vår verksamhet arbetar vi med coachning, arbetsträning, språk- och arbetspraktik.

Arbetsmarknadsenheten fungerar som en länk mellan dej som är arbetssökande och arbetsgivare i Båstads Kommun. Vi hjälper även till med att förmedla praktikplatser inom kommunens olika förvaltningar och det privata näringslivet.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att samordna kommunens insatser för arbetslösa genom att erbjuda praktikplatser och bidragsanställningar samt vara en länk till den reguljära arbetsmarknaden.

Individuellt stöd

I samarbete med Arbetsförmedlingen arbetar vi med individuellt stöd både för ungdomar och vuxna. Andra samarbetspartner är kommunens studie- och yrkesvägledare, Vuxenutbildningen, Individ o Familj, Studieförbundet Vuxenskolan med flera.

 

Besök gärna KompetensHubben som är en del av vår verksamhet, se http://www.bastad.se/kompetenshubben-i-bastad/

Vi har nu fått upp iPads i KompetensHubben. Här kan besökare göra ärenden och få stöd i att använda digitala tjänster för exempelvis aktivitetsrapportering,ansökningar för studiemedel, jobbsök med mera. Med förinstallerade appar till Arbetsförmedlingen och CSN med flera kan du komma direkt till funktioner som Mina Sidor och e-tjänster. Surfplattorna är tillgängliga även under de tider KompetensHubben är obemannad.

Kontaktpersson:

Ritva Veeborn

ritva.veeborn@bastad.se

Relaterade länkar

Arbetsförmedlingen

Click to listen highlighted text!