Click to listen highlighted text!

Senior sport school

Senast ändrad: 25 aug, 2020

Känner du att du vill komma ut och röra på dig lite och knyta kontakter? Vill du prova på olika aktiviteter och lära dig laga god och nyttig mat tillsammans med andra?

Senior Sport School är en satsning i samverkan mellan Region Skåne, Skåneidrotten och Båstads kommun. Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande, där vi utgår ifrån de fyra hörnpelarna: social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor.

Då du deltar i Senior Sport School, kommer du att få möjlighet att prova på olika aktiviteter och delta i en studiecirkel med fokus på hälsosamt åldrande. Du får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning och utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR), dessutom får du delta i en praktisk matlagningskurs.

Under 12 veckor kommer ni att träffas två gånger i veckan. En dag i veckan kommer ni att ha någon form av föreläsning eller tematräff och en dag i veckan kommer ni att ha någon form av fysisk aktivitet.

Nu i höst skulle vi startat en ny kurs, men Corona-viruset kom emellan. I våras beslutade Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Skåne och RF-SISU Skåne (fd Skåneidrotten) att det inte fick starta några kurser hösten 2020 på grund av Corona-viruset. Vi har förhoppningar om att starta upp kursen 2021.

 

Samordnare

Pia Ferm
0431-773 78
pia.ferm@akademi.bastad.se

Click to listen highlighted text!