Arbetsledare trädgård

Arbetsledare – specialisering trädgård, 120 YH-poäng

En utbildning för dig som vill vara med och leda trädgårdsbranschen in i framtiden! För att motsvara framtidens ökade krav på arbetsledare med spetskompetens krävs utbildning. Utbildningen ger dig kunskap om arbetsprocesser som genomsyrar alla nivåer för att motsvara kompetensbehovet för att arbeta som arbetsledare med specialisering på trädgård.

Arbetsledare – specialisering trädgård

Share |

Ansök här! 

Det finns några platser kvar! Sök nu!

Välutbildade arrbetsledare inom trädgårdsbranschen är en bristvara. (Tryck här för att se en kort film om behovet av kvalificerade medarbetare i trädgårdsbranschen.) Utbildningens mål är att du ska utveckla kompetens för att leda personal och verksamheter inom trädgård. Utbildningen ger dig rätt verktyg för att bli en god ledare inom trädgårdsbranschen i allmänhet och med tyngdpunkt på skötsel av utemiljöer och trädgårdsanläggning.

Utbildningen är en spetsutbildning och ger dig en fast grund att stå på i din vidare karriär som arbetsledare inom trädgårdsbranschen. Den är specifikt utformad utifrån gröna sektorns behov mycket tack vare trädgårdsbranschens engagemang. Vi har en avancerad och genomtänkt spetsutbildning där branschens aktualitet styr kursupplägget.

Genom LIA (lärande i arbete) får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter inom arbetsledning.

Yrkeshögskoletbildningen Arbetsledare specialisering trädgård drivs i nära samarbete med Sveriges gröna sektor. Branschen är med i ledningsgruppen och vi utbildar det branschen vill ha.  

Utbildningen pågår under knappt ett och ett halvt år på halvfart och distans. Detta möjliggör att du som studerande kan kombinera ditt ordinarie arbete med studier. Utbildningsträffarna sker i Båstad, två-tre dagar per träff. Totalt 6 träffar. Mellan träffarna arbetar du som studerande med projekt och instuderingsuppgifter på distans både enskilt och i mindre grupper.

Akademi Båstad Yrkeshögskola har lång erfarenhet av utbildning och samarbetar med många företag som är väl etablerade i branschen, vilket skapar ett värdefullt kontaktnät. Du får därmed kunskaper från de bästa i branschen om deras sätt att arbeta för att skapa nya intryck och upplevelser.

Snabbfakta

  • Utbildningen är för dig som har arbetslivserfarenhet ifrån trädgårdsbranschen och som vill utveckla din roll eller skapa möjlighet för att arbeta som arbetsledare i framtiden.
  • Utbildningen ger möjlighet att kombinera med arbete.
  • Drygt ettårig utbildning på halvfart och distans med cirka 6 träffar på omkring 3 dagar.
  • En ledningsgrupp från näringslivet styr innehållet i utbildningen.

 

Akademi Båstad Box 1135 269 22 Båstad

ANSÖKNINGSFAKTA

Grundläggande behörighetskrav

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda behörighetskrav

Fem års arbetslivserfarenhet från trädgårdsbranschen, minst halvtid, eller ett års trädgårdsutbildning och tre års arbetslivserfarenhet från trädgårdsbranschen, minst halvtid.

Även om du inte uppfyller alla behörighetskraven, har man möjlighet att söka till utbildningen, eftersom 20 procent av de som antas inte behöver uppfylla kraven om de anses klara av utbildningen ändå.

För mer information, se under fliken Förkunskapskrav eller ring 0431-772 18.

Urval

Branschrelaterad utbildning, yrkeserfarenhet, praktiskt och teoretiskt test samt intervju.

Om det blir fler sökande än det finns platser till utbildningen så görs ett urval.

Preliminära dag för eventuell urvalsprocess är fredagen den 18/11.

Utbildningsperiod

Utbildningen startar den 12:e December 2016 och är då på distans via lärplattform. Första träffarna är i Båstad onsdag, torsdag och fredag vecka 3 i Januari 2017. Utbildningens slutar i  Mars 2018.

Halvfart, distans med cirka 6 fysiska träffar som vardera pågår omkring tre dagar.

Utbildningsort

Båstad

Ekonomi

Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. Utgifter för resor, kost och logi samt kurslitteratur står den studerande själv för.

Ansökan

Ansökan sker genom yh-antagning.se. Ladda upp dina betyg och arbetsintyg i samband med din ansökan.

Sista ansökningsdag

Sök nu! Det finns några platser kvar inför utbildningsstart den 12:e december 2016!