RIG Elittennisprogrammet

Senast ändrad: 12 aug, 2020

Kombinera tennis med gymnasiestudier

Om du är intresserad av att kombinera studier med elitsatsning i tennis, är vårt riksidrottsgymnasium i Båstad ett riktigt bra alternativ för din utveckling. Många välkända tennisspelare har tagit studenten här. 

Elittennis – SA-beteende

Är ett studieförberedande program där du kombinerar studier på SA-programmet, inriktning beteende, med elitsatsning inom tennis. På SA-programmet läser du, förutom gymnasie-gemensamma ämnen, ledarskap, psykologi och kommunikation. Som RIG-elev läser du även 700 poäng tenniskurser. Vi erbjuder en komplett utvecklingsmiljö för dig och din tennis med lärare som är vana att ta hänsyn till elitsatsande ungdomar.

Träning, tävling och boende

Vår träningsverksamhet bedrivs på Båstad Sportcenter, Drivan, med 14 utebanor, 6 inomhusbanor, idrottshall, shop, gym och restaurang. RIG Båstad arrangerar ett flertal gemensamma resor till både nationella och internationella (ITF-) tävlingar under varje läsår.

Eleverna bor i fräscha studentlägenheter på Båstad Campus som ligger ca 10 minuter från Sportcentret. Campus ligger i omedelbar närhet till Akademi Båstad Gymnasium.

Våra ledord

Tillsammans med våra elever har vi skapat följande ledord för RIG Båstad:

R = Respekt     I = Inställning     G = Glädje och gemenskap
Varje ledord har en större innebörd som varje ny elev blir informerad om vid skolstart.

Ansök senast 15 oktober

Om du tycker det verkar spännande och intressant att gå på RIG Båstad skall du senast den 15 oktober skicka in din ansökan till Svenska Tennisförbundet.

Din hemkommun betalar för RIG

Tillsammans med Svenska Tennisförbundet ansvarar Riksidrottsförbundet för verksamheten vid RIG Båstad. Du är garanterad att din hemkommun betalar för dina studier på RIG. För att ta studenten, få ett examensbevis, krävs 2 500 poäng. Av de poängen omfattas 700 poäng av specialidrotten, vilket gör att du har möjlighet att träna mycket på skoltid.

Våra tränare

RIG Båstads tränare har alla mångårig erfarenhet av nationell och internationell tennis:

Niklas Rosengren, verksamhetsansvarig, har arbetat med dansk elittennis både på klubb- och landslagsnivå. F.d. klubbchef i KB Köpenhamn, sportchef och förbundstränare i danska förbundet, tränare både på ATP- och grand slamnivå och övrig landslagsnivå (Davis Cup, Fed Cup, OS). Är utbildad idrottslärare på GIH.

Pontus Bergevi är ett välkänt namn i tennissverige. Tidigare verksam i Tennis Syd, men arbetar nu på heltid på RIG Båstad. Pontus har gedigen pedagogisk utbildning och har även arbetat som idrottslärare. Ledare för framgångsrika klubblag och juniorlandslag.

Jonas Svensson är landslagsansvarig för pojkar 18 år och herrar samtidigt som han är anställd på RIG Båstad som tränare. Jonas har varit coach för Isak Arvidsson och har varit klubbtränare i bl.a. GLTK, Göteborg och i Båstad TS där han varit chefstränare i många år. Jonas är också assisterande Davis Cup-kapten och DC-tränare.

Utöver nämnda tränare disponerar RIG Båstad över extra resurstränare och sparring med Anders Järryd och Henrik Holm – elitspelare i världsklass.

 

 

Detta läser du på RIG

Gymnasiegemensamma ämnen, 1150p
Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, 100
Svenska 2/Svenska som andraspråk 2, 100
Svenska 3/Svenska som andraspråk 3, 100
Engelska 5, 100
Engelska 6, 100
Matematik 1b, 100
Matematik 2b, 100
Historia 1b, 100
Idrott och hälsa 1, 100
Naturkunskap 1b, 100
Religionskunskap 1, 50
Samhällskunskap 1b, 100

Programgemensamma karaktärsämnen 300p
Filosofi 1, 100
Psykologi 1, 100
Moderna språk, 100

Inriktning Beteendevetenskap 450p
Ledarskap och organisation, 100
Kommunikation, 100
Psykologi 2a, 50
Samhällskunskap 2, 100
Sociologi, 100

Programfördjupning, 300p
Pedagogiskt ledarskap, 100
Tränings- och tävlingslära, 100
Idrottsspecialisering, 100

Individuella val 200p
Tränings- och tävlingslära 2, 100
Idrottsspecialisering 2, 100

 

Pin It on Pinterest

Share This